top of page
8. Machalat.jpg
Marie Ek Lipanovska med loppisfynd

Marie Ek Lipanovska

Graceful Living

Mobil

0703 624260

Email:

Address:

Malmö, Sverige

Född:

1968

Lite om mig

Alla människor har en historia. Bortom våra yrkesroller finns en människa och ett liv vi kanske sällan visar upp för varandra. De flesta som känner mig säger att jag har stor självkännedom och kommer med en djup närvaro. Och att jag har en unik förmåga att sätta ord på den osynliga dimensionen av livet och Guds verklighet. 

Jag är mamma till tre vuxna barn och mormor till två småkillar. Dem älskar jag väldigt mycket. Men livet är större än familjen. Mitt vuxna liv som kvinna - med arbete, egna intressen och intim kärlek är viktigt för mig. Jag dansar bugg, går i kyrkan och har blivit bra på att laga god och nyttig mat. Miljö, återvinning och second hand ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker mycket om trädgårdsarbete och frisk lantluft. 

Jag har en sinnlig och sensitiv själ jag behöver vara varsam om. Ömhet, närhet och närvaro skapar trygghet och får mig att växa. Jag ser mig själv som kreativ, driven, uthållig och lite av en pionjär. I hela mitt liv har jag arbetat med människor, om än i många olika former. Alla detaljer finns i mitt CV längst ner på sidan. Välkommen att läsa det om du vill.

Sedan 1997 år har jag arbetat med att publicera texter för offentligheten. Rollerna genom åren har skiftat. Jag har varit reporter och krönikör på en lokaltidning i Malmö, skribent och redaktör för en facklig tidning inom Ledarna, författare, skrivcoach, redaktör och bokutgivare på Heal My Voice Sweden och skribent för ett församlingsblad i Svenska kyrkan. Utöver det har Jag har bloggat sedan 2007. Det började på Själaglad Blogg men idag skriver jag härinne på min BLOGG. Dessutom har jag gett ut mina egna kristna böcker sedan 2011.

 

Meditation kom in i mitt liv 1999. Idag är det en livshållning och jag har genom åren provat olika meditationsformer. Det har utvecklat ett djupt och intensivt lyssnade hos mig som sker med kropp, hjärta och sinne. Sedan 2008 har jag varit meditationsledare och haft glädjen att leda både individer och grupper. Några enkla övningar finns på sidan MEDITATION.

Jag har aldrig varit rädd för den digitala tekniken. Jag tycker om att pröva nya forum och lära mig saker, därför har jag poddat från och till sedan 2012 och min Youtubekanal bjuder på en rik mix av sådant livet kallat mig till att göra under årens lopp. På Youtube finns bland annat Söndagarna med Jesus som jag gjorde ihop med prästen Berth Löndahl. Marie och Carina är en samtalsserie med min bästa vän Carina Halvardsson om hennes obotliga cancer. Och På middag med Gud kam du lyssna till när jag och min äldsta dotter samtalar om våra liv. Jag är väldigt tacksam att hon och jag idag delar den kristna tron och att vi båda har en vilja och modet att växa både enskilt som människor och tillsammans i vår relation. Jag älskar denna bild på oss.

Angelina och Marie Ek Lipanovska

Jag känner idag en ömsint kärlek för mig själv och är varsam om det som är mitt liv. Den kärleken har växt fram i mina möten med Gud, familjen och i närvaron av de fina vänner som funnits med mig när livet serverat mig stor glädje och svåra förluster, mycket lidande och prövningar.

Av Guds kärlek och nåd lever jag. En dag i taget. Efter Guds vilja, hoppas jag.

Varma hälsningar,

Marie Ek Lipanovskas logga
bottom of page