top of page

LIVETS GÅTA - imorse löste jag den

Jag sitter och ser solen gå upp på planket som skiljer oss grannar åt. Morgonljuset målar skuggor med murgrönans hjälp på de bruna träribborna. Rödhaken slår sig ned och tittar lite undrande in på mig i köket. Varför har du inte dukat fram frukost till mig?


Diskstället är fullt efter gårdagens kalas. Idag är det mitt mellersta barns födelsedag och häromdagen fyllde min yngsta år. Jag slipper laga middag ikväll.


Min skrivbok vittnar om att livets gåta är löst. Jag minns inte om det är ett eller två årtionden sedan jag första gången tecknade den här symbolen. Det som i alla år har varit ett mysterium blev plötsligt så enkelt och självklart när jag inte längre är intrasslad i den djupa identifieringen med arbete och hem.Illustration över gåtanKram,bottom of page