top of page

Segerviss

Zumo kommer tassande när jag reser mig upp för att fylla på kaffe. Det raspar från hans klor när de möter parketten. En skata slår sig ned på staketet utanför köksfönstret. Vi tittar på varandra innan den lyfter och flyger iväg. En tanke svävar över mitt huvud när jag minns att min mamma ibland skojar och kallar mig för skata, det sker när jag är på väg att vinna i kortspelet femhundra.


Det är lördagmorgon. Jag vaknade en timme innan väckarklockan var satt. Snart tjuter den. Jag ser hemvändande fåglar på himlen när jag blickar ut. De flyger i formation. Kanske på Guds befallning. Som vore de fingrarna på hans hand. V som i Victory, seger, visar han mig.


Vad vore en seger för min egen personliga del? Vad innefattar en seger? Jag noterar att jag är ovan att tänka i termer som seger och segrare. Men den största segern är nog att jag överlevde de svåra outhärdliga åren. Jag besegrade döden som flåsade mig i nacken. Inte helt på egen hand, utan med hjälp av Guds och människors kärlek. Kärleken segrade.


Igår på Internationella kvinnodagen släppte jag ännu en e-bok. Den kan man säga är en liten seger-pamflett. En i raden av många jag gett ut. Liksom alla de andra handlar också denna om Gud och mig, om kärleken som förvandlar mig som kvinna.Kristus i kvinnan, kvinna i Kristus, en ny bok av Marie Ek Lipanovska

Jag är sedd, slår det mig i denna skrivande stund. Sedd av Gud. Det är därför jag kan skriva och teckna dessa böcker/häften/pamfletter.

Första uppslaget ser ut så här i Kristus i kvinnan, kvinna i Kristus.


Första uppslaget i boken Kristus i kvinnan, kvinna i Kristus, en bok av Marie Ek Lipanovska

Det finns en Kristus i mig som kvinna. Det ljuset lyser där uppe på den tecknade himmelen. Barnaskapet är en gåva från Jesus. Jag får vara och är ett ljusets barn. Älskad.

Det finns också en kvinna i Kristus. Hon skymtar där vid horisonten. Vilande. En avbild av Gud. En skapelse av Skaparen. Hon vill bli till. Hon ropar på Gud.

När jag har tömt ut mig själv på allt det jag förut identifierade mig med. När jag inte längre försöker styra och kontrollera mitt eget liv. När jag är som en tom eka utan åror. När jag litar på Guds kärlek och vilja för mitt liv. Då först kan Gud föra mig hem till sig. Och på den platsen kommer jag också att finna mig själv. Den jag är när jag lever i, av, med och för kärleken.


Jag är sedd och jag ser. Jag är älskad och jag älskar. Gud vill mig. Jag vill Gud. Boken vittnar om detta.


Tjugoen texter skrivna för hand med en reservoarpenna och tjugo illustrationer tecknade med samma penna hittar du i Kristus i kvinnan, kvinna i Kristus. Den tillkom redan julen 2016, men först nu ville jag släppa den. Den är ett kapitel i min andliga dagbok som jag passerat. Boken tillkom inte för att ges ut, utan för att förvandla mig inifrån och ut. Den vittnar om kärleken som segrade.


Sötnosen hade precis också blivit född som bilden avslöjar. De kom hand i hand med varandra, barnet och kvinnan. Som tvillingar.

Tusentals teckningar och miljoner ord har sedan dess fastnat på mina ritpapper. Endast ett litet urval har jag valt att ge ut. De har alltså inte publicerats i kronologisk ordning. Dessa tidigare publikationer finner du under fliken böcker: Ömhetsbevis, Med Ordet du gav mig ..., Herrens älskarinna, Stunder av ömhet och närhet och mitt konsthäfte Kärt barn har många namn. Samtliga är kapitel ur min djupt personliga andliga dagbok. En sann berättelse om Guds kärlek till mig och en insyn i hur den villkorslösa kärleken långsamt förvandlar tankarna och känslorna jag har kring mig själv. Och i slutänden också vem jag är och vad jag gör i relation till andra människor och världen omkring mig.


Sedan hösten 2006 har jag tecknat på detta frigörande sätt och sedan sommaren 2007 har jag skrivit om mitt liv för att befrias genom att sätta ord på sanningen. Jag är inte längre samma människa som jag var när denna frigörelse inleddes. Jag är idag mig själv, inte den jag formades till av min uppväxt och min samtid.


Madame Ooh la la, illustration av Marie Ek Lipanovska
Madame Oh la la

Under våren släpper jag fler e-böcker. Alla kommer att vara gratis att ladda ner från min hemsida. Gå till flickan BÖCKER för att ladda ner och läsa min nya bok och/eller någon av de tidigare.


Under våren hoppas jag också kunna bjuda in till online kurser/workshops där deltagarna uppmuntras till att använda tecknandet som ett stöd i den personliga frigörelsen och för att få insikt om sig själv. Håll utkik!


Vill du inte riskera att missa ett boksläpp eller en kurs, mejla mig på marie.eklipanovska@gmail.com och säg att du vill stå med på min e-postlista. Just nu sänder jag inte ut några nyhetsbrev, men jag tänker att också det ska komma igång inom kort.


Kram och ha en fin helg,


Marie Ek Lipanovska namn12 visningar

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page