top of page

Brann inte mitt hjärta?

När jag satt i möte denna förmiddag kände jag något jag inte upplevt på många år. Det brann till i mitt hjärta. Det kom sig av att arbetsterapeuten talade. Den unga vänliga kvinnan arbetar på korttidsboendet där min mamma vistas efter sin stroke. "En pärla" kallar min mamma henne. Jag kan inte annat än att hålla med. Hon är en ängel.

Det var något i kvinnans röst. En myndighet och rakhet. Kärlek. Äkta omsorg om min mamma, som fyllde upp rummet en stund. Man kan säga att hon förde min mammas talan på ett exemplariskt sätt.
När jag nu sitter och reflekterar över mötet som fick bästa tänkbara utfall är jag tillbaka till just den stund då arbetsterapeutens röst på något sätt blev fylligare, starkare, klarare, väldigt konkret och myndig (jag återkommer till det ordet för det är en bra beskrivning, myndig men inte auktoritär) och hur jag själv påverkades av hennes tonfall och ordval. En gnista nådde mig och det är den jag nu undersöker.

Jag kom därför att tänka på dessa ord i Bibeln: Och de sade till varandra: »Brann inte våra hjärtan när han talade till oss på vägen och utlade skrifterna för oss?« ( Luk 24:32)

Två män möter Jesus utan att veta om att det är Jesus och deras hjärtan kommer i brand när han talar till dem.


Det är många år sedan jag upplevde något liknande. Kanske var det 2006 eller 2007. Jag arbetade som journalist och besökte en skola nere på Näset för att göra ett reportage om en av lärarna och hennes engagemang för barnen i den lilla fattiga byn Sega i Ghana. När jag efter vårt möte stod på skolans parkering kände jag att något hade hänt i mig. Något hade tänts i mig. En liten låga som länge hade varit släckt. Det var lärarinnans djupa äkta engagemang som hade den inverkan på mig. En gnista från hennes eld hade landat i mig. Hon kom med hopp. Jag såg i henne en djup varsam och omsorgsfull kärlek. Precis detsamma blev jag idag vittne till. Och även denna gång fick en annan kvinnas gnista något att tändas i mig.


Senast jag brann så att det slog gnistor om mig var när jag drev bokprojekten i Heal My Voice Sweden. Men hur brinner jag utan att bli utbränd? Vilken eld är inte förtärande, bara renande? Vilken eld lyser upp, klargör, sprider små gnistor omkring sig och tänder ljuset i andra? Hur kan jag låta en sådan eld tala genom mitt arbete så att den elden verkar för de som mest behöver det, de utsatta och värnlösa som av sig själv inte kan tala och stå upp för sig och sina behov?


Nu kan du ladda ner En kvinnas kärlek som e-bok helt gratis från min hemsida. Idag har jag laddat upp den. Boken är ett sorts avslut, ett sista kapitel på en mycket lång etapp där jag behövt fokusera på mitt eget helande för att jag varit väldigt sjuk, värnlös, fattig, hemlös och utsatt. Så jag vet hur det är att vara beroende av att andra människor vill ens allra bästa och att de bidrar till att jag blir frisk.
Klicka på länken nedan så kommer du till sidan med alla mina böcker. Jag ser varje bok som ett kapitel ur min andliga dagbok. De är all djupt personliga och liknar mestadels samtal med Gud. Jag hoppas de kan inspirera dig till att starta eller fördjupa din dialog med vår älskade himmelske pappa.


Kram,


7 visningar

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page