top of page

Det var inte skrivet i sten

Inget behov av att förklara. Inget behov av att försvara. Plötsligt har ett par tidigare behov försvunnit ur ur mitt liv. Det är som om Gud tagit ett radergummi och suddat ut gamla tankar och känslor i mig. Det var alltså inte skrivet i sten, inte ens med bläck utan med blyerts. Så skönt! Så oerhört befriande! Ljus strömmar in.


Jag upplever en lätthet i mitt inre. En djupare självklarhet. Jag har skalat ner min tillvaro, men samtidigt tänker jag att mitt lilla enkla livsformat kan rymma oändligheten. Det är så märkligt, men ändå sanningen som jag upplever den.


Lättheten hänger alldeles säkert ihop med allt som jag färdigställt de senaste månaderna. När något är påbörjat med inte är slutfört ligger det som en tyngd i både sinne, själ och kropp. Det tar upp mycket mer energi än vi tror. Som ett havandeskap som går över tiden.


Nu är Vita Korsets Kapell färdigställt. Jag har samlat ihop de senaste sex årens arbete och samarbeten för Gud på en egen hemsida som är öppen dygnet runt. Varje vecka fylls kapellet av besökare vi aldrig får se eller möta, men statistiken visar att människor går dit för en stunds bön eller för att lyssna på våra samtal. Jag vet vad jag önskar som nästa steg för kapellet och frågan är ställd. Jag inväntar svar.

Det känns i hela min kropp att jag har lagt av mig all den energi jag burit på för att kunna skapa detta vackra och själfulla kapell ihop med några kära vänner.


Igår blev jag klar med en bok jag skrev för flera år sedan. Den har blivit så oerhört fin tycker jag. Jag har formgett den som en vacker e-bok. Under processens gång har jag dock känt att boken har växt i mina ögon, så nu har jag bestämt mig för att sända den till olika förlag för att se om någon vill ge ut den som en pappersbok. Det är vad jag hoppas på för jag läser själv inte böcker på skärmar, jag vill hålla böckerna i mina händer när jag läser.

Jag har en tydlig scen i mitt huvud där jag sitter och högläser i min bok på mysiga ställen jag blivit inbjuden till. Kaféer, vardagsrum, butiker. Boken är ett perfekt underlag för härliga samtal om Gud, kärlek och relationer.

Det känns också i min kropp att den är klar. Jag bär den inte längre. Nu ska jag bara sända den till förlag och invänta svar.


Under dessa skapelser, Vita Korsets Kapell och min senaste bok, låg en annan skapelse och väntade. Jag trodde jag bar på tvillingar, men det var trillingar. Naturligtvis tog jag emot denna med samma glädje och stolthet som de andra två. Den är precis lika själfull och vacker. Också den är en gåva från Gud.Jag trodde aldrig att jag skulle leda ett program på nätet igen för kvinnor efter det sista bokprojektet som avslutades 2015. Men inte heller det var skrivet i sten tydligen. För redan om några veckor kör jag igång Ett år med Gud. Det bästa av två världar bygger det på. Guldkornet jag fann i gemenskapen med kvinnorna under åren som projektledare i Heal My Voice Sweden och guldkornet jag fann i kyrkans gemenskap.


Jag verkligen älskade våra underbara Community Calls i HMVS där vi kvinnor samlades varje vecka för en stunds meditation och delande ur hjärtat. Enkelt, vilsamt och stärkande!

Jag har verkligen funnit en skatt i läsningen av Bibeln när jag tagit emot orden utifrån mig själv som kvinna, med hela min kropp och själ. Älskad, värdefull och en Guds dotter är jag!

Ett år med Gud består av dessa två ingredienser. En kort text ur Bibeln eller en god andlig bok varje dag. En timme varje vecka där vi samlas Live via Zoom. Allt samlat i en mysig och privat Facebook-grupp. Det är som ljuv musik för mina öron och känns som en härlig dans i mitt hjärta.

Namnet kommer från min stora Youtube-serie jag spelade in 2017-2019. Den betsår av 389 videoavsnitt! All information om Ett år med Gud hittar du under fliken Ett år med Gud.


Inget behov av att försvara. Inget behov av att förklara. Endast ett behov av att få dela med mig av Guds kärlek och allt det som hjälpt mig att bli en hel människa. Älskad. Värdefull. Fri.


Kram,
11 visningar

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page