top of page

KÄRNAN - Graceful Living

My heart tells my I am here to experience a graceful living. That is the core of being me.

Orden är mina. Jag har nått till kärnan i mig själv. Året är 2015. Texten är ett utdrag ur min berättelse Unfolding the Gift from God i antologin Sensual Voices.


Det var en mycket svår tid. Så pass krävande, mörkt och smärtsam att jag allvarligt övervägde att avsluta mitt liv. Jag hade förlorat alltför mycket. Min tillvaro hade rasat samman. Alla mina tillgångar, både de yttre och de inre var uttömda. Jag minns att Carina Halvardsson, som med tiden skulle komma att bli min bästa vän, sade: Du går på ångorna.

Det fanns inte en enda droppe livskraft kvar i min tank. Hon hade rätt. Endast ångorna höll mig vid liv. Jag var riktigt illa däran och jag visste det. Mitt liv var i fara.


Jag minns att jag hade en inre bild av jag ständigt tvingades borra djupare och djupare ner i berggrunden för att få kraft. Till slut var alla mina naturresurser slut. Jag nådde kärnan i mig själv. Mitt väsens grund. Och jag kom till insikt om att jag inte lever av mig själv. "Ångorna" som håller mig vid liv är Guds ande. Jag lever för att Gud lever i mig.Rosenbuske i morgonljus


GRACEFUL LIVING

"Deep down inside, I know that feeling of graceful living where I am the red rose petals resting on top of the white sheets. God is that bed linen. Life is that mattress. The man is the bed frame. I can hear the birds singing outside the slightly open bedroom window. [...] Here I am free to co-create and be held by the love of a man. I trust him to be the bud holding us and connecting us to the divine stem so that I can blossom and be the fragile petals on our rose."

Den mannen är Jesus. Jag är hållen av Hans kärlek. Jag litar på att han håller oss samman. Med och i honom kan jag vara mig själv, de ömtåliga blombladen på vår ros.


Jag skriver om en kärlek grundad i tillit och sanning. En livsstil sprungen ur Guds nåd där hela jag ryms - dottern, modern och kvinnan. Graceful Living är en plats där jag helt kapitulerat och överlåtit mig till Gud och livet. Det finns ingenting mer att släppa taget om. "This is the core of my interdependency, knowing that I am not enough for myself. I cannot be everything on my own." Kort sagt, att leva av Guds nåd.VARJE DAG ÄR GUDS DAG

Om och om igen tvingas jag möta min skörhet. I relationen till andra människor får jag ständigt syn på hur ömtålig jag är. Jag behöver bemötas med varsamhet. Den styrka, den uthållighet och den produktivitet jag utstrålar kommer nämligen inte från mig, den härstammar från Gud. Det är Guds liv jag lever av.


Varje dag är en Guds dag. Genom mina ögon ser han sin egen sol gå upp. Han får mata småfåglarna med talgbollar och promenera en runda med hundarna. Han får läsa vad Stinissen och Sjödin skriver om honom. Jag tvingar Gud att dricka kaffe med mjölk på tom mage varje morgon.

Jag känner hur han blir till sig som ett litet barn när han upptäcker att grenarna på både buskar och träd får knoppar. Han älskar sin Skapelse djupt och intensivt.

Gud är så väldigt enkel, praktisk och vardaglig. Guds skönhet finns inte för sin egen skull utan för att glädja alla andra. Guds vishet finns inte för sin egen skull utan för att vägleda alla andra. Guds kärlek finns inte för sin egen skull utan för att föra alla andra samman.


När jag försöker vara stark går jag sönder. När jag försöker klara allt på egen hand misslyckas jag med mina uppdrag. När jag försöker vara hela rosenbusken tar jag den plats som tillhör Gud. Min uppgift är att knoppas, våga brista, slå ut i blom och sedan släppa taget. Om och om igen.


I know that feeling of graceful living where I am the red rose petals resting on top of the white sheets.

När jag till fullo är mig själv kommer det med en djup vila. Det är vad mitt eget väsen berättar för mig redan 2015. Varje dag blir jag alltmer lik henne. När jag bloggar kommer jag nära mig själv. Där blommar jag medan jag skriver. Sedan faller bladen av och så lämnar jag spår efter mig av Guds kärleksfulla närvaro i en människas liv.


Boken Sensual Voices: True Stories by Women Exploring Connection and Desire där min berättelse är en av 20 kvinnors kan ni köpa av mig för 150 kronor plus porto. Skicka ett mejl till marieeklipanovska@gmail.com

Boken finns också som e-bok på Adlibris för 87 kr och även på Nextory om du vill lyssna på den. Den amerikanska upplagan som Andrea Hylen gett ut finns på Adlibris för 231 kr.Boken Sensual Voices: True Stories by Women Exploring Connection and Desire  ligger I solskenetKram,

Marie Ek Lipanovskas logotype13 visningar

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Blomsten som blomstrer så smukt, ser ikke selv hvor vakker den er, og hvilken glæde den spreder.


Like
Replying to

Tack! Det var verkligen vackert sagt. <3

Like
bottom of page