top of page

No more of that shit!

Det hände något oväntat och omtumlande i lördags. Lilly knäckte sin käke. Just nu finns det inte så mycket mer att berätta än att hon är hemma, får smärtstillande flera gånger om dagen och att allmäntillståndet för övrigt är bra. Utgången är helt oviss. Har vi tur får Lilly redan imorgon träffa en specialist, den danske Peter, som verkar vara den ende i sitt slag som eventuellt kan göra något. Be gärna för Lilly, för oss i familjen och över den ekonomiska situation detta medför.


Lilly vilar på soffan


I två dagar har smärtsamma tankar och känslor böljat i Lina, mig och andra omkring oss. Jag har tackat Gud för det vackra vädret som gjort att vi kunnat vara ute i ljuset på uteplatsen och andats frisk luft. Jag har tackat Gud för att Lilly inte kräkts av medicinerna, för att hon äter, dricker och gör sina behov. Jag har tackat Gud för att vår rökande granne inte varit hemma så att vi kunnat sitta ute. Jag har tackat Gud för Niki, Hampus och barnen som kom över igår så att våra tankar fick skingras en stund och känslorna lättade. Jag har tackat Gud för de vänliga människor som finns omkring oss och erbjuder den hjälp de kan ge. Och jag har bearbetat ohyggligt mycket svåra tankar och känslor som väcktes i mig. Den viktigaste slutsatsen jag gjort av den horribla processen är att jag aldrig någonsin vill klandra mig själv igen eller någon annan människa.


Lilly ligger just nu tätt intill Zumo i deras grå hundsäng. De vilar, de omaka syskonen. En Pomerian/dvärgspets och en American bully. Jag sitter och sörplar i mig varenda solstråle jag kan få på den upplysta uteplatsen. Jag har fått nog av att vara instängd i mörker, av att uppleva smärta, lidande och förluster. Jag öppnar dörren på vid gavel och välkomnar in allt det underbara som livet också består av. Kärlek, glädje, frid och fred, värme, frisk luft, naturens skönhet och hennes smarriga förråd av frukt och grönt, samhörighet, vänlighet, stöd och oändliga möjligheter till goda möten, lönsamma uppdrag, härliga samarbeten och nöjen. Låt mig få utbrista Ooh la la och förundras över hur mycket gott som livet har att erbjuda, så att allt det svåra som vi människor aldrig kan undvika, inte knäcker mig.


Tack Gud för Sötnosen och Madame Ooh la la, dessa livskraftiga underhållande karaktärer du odlat fram i mig. Låt både mina illustrationer och mina texter framöver fokusera på och få berätta om ljus och glädje, kärlek och liv, skönhet och förtröstan, ja allt som är gott. Det innebär att jag skrotar den tanke jag hade på att ge ut de böcker jag skrivit de senaste åren. No more of that shit! Bring me life!
Vindruvor, bröd och vin, det är vad jag har att bjuda andra på. Jag har sedan 2009 varit inympad på mannen som kallar sig för en vinstock. Sötnosen är en god och söt druva på den gren jag är. Madame Ooh la la är som ett moget vin upptappat i en helt ny flaska för den gamla gick i tusen bitar när Anden kom över mig. Brödet borde ni vid det här laget veta vem det är. Jag har tjatat om honom och hans kärlek för mig i 1,5 årtionde nu.


Livet går vidare oavsett utgången av Lillys möte med Peter imorgon. Mat behöver lagas, kläder tvättas, barnbarn passas och jobb skötas. Kanske låter jag kall och krass, men faktum är att det är just vardagens vanliga bestyr som skänker vila när oväntade och svåra situationer uppstår eller pågår under en lång period. Närvarande i nuet har varit den enda plats jag funnit vila på under en herrans massa plågsamma år. Så också de gångna dagarna när det känts som om en elefant stod på min bröstkorg och jag knappt fick luft eller när förtvivlans och maktlöshetens tankar kastade mig än hit och än dit. Då sökte jag min tillflykt till vårljuset, fåglarna som kvittrade fulla av liv och i allt jag fann att tacka för som jag nämnde i inledningen.


Just nu har Lilly inte ont. Just nu är hon här hos oss. Just nu hoppas vi på att få ett möte med specialistveterinären Peter imorgon.

Just nu vet vi att den första undersökningen i lördags gick på försäkringen. Nota ca 5000 kr. Just nu vet jag att jag ska skicka en faktura för mitt första bokillustrationsuppdrag och jag kan därför bidra med ca 12 500 kr till min dotter.

Just nu har vi ett hem, mat, familj och vänner som vill det bästa för oss.

Just nu vilar jag i allt det vi har och vet just nu.

Just nu är det lugnt.

Just nu behöver jag vara där jag är.


Vill du hjälpa oss ekonomiskt med Lillys veterinärkostnader kan du swisha mig på 0703-624260. Vi tar tacksamt emot all vänlig hjälp vi kan få.


Kram,


20 visningar

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page