top of page

PÅ SPANING efter ett hållbart liv

När jag plockar skräp i naturen känner jag mig tillfreds och som jag gör en verklig skillnad. Denna den enklaste av alla handlingar är den jag upplever allra viktigast och mest värdefull. Jag längtar så väldigt mycket efter en ren och frisk Skapelse och efter ett hållbart sätt att leva mitt liv. Jag är övertygad om att det är vad Gud vill för oss alla.


På andra plats ligger att blogga. Det är något i denna vardagliga syssla som känns viktig och värdefull. Det är här jag kan göra skillnad, påverka mänsklighetens riktning genom att göra min röst hörd. Det är mitt eget liv som får stå som exempel på en omställning till en hållbar livsstil. Den är inte är gratis och smärtfri, men absolut nödvändig om jag inte ska försätta mina barnbarn och de generationer som kommer efter dem i ett fruktansvärt lidande.Sötnosen spanar, illustration av Marie Ek Lipanovska


Hur kan vi återförenas? Gud, Skapelsen och jag. Vilka steg behöver jag ta för att hamna på samma sida som dem? Vad måste jag ge upp? Vad måste jag acceptera?

Jag vill hedra Gud och Moder Jord. Jag vill inte leva i revolt mot Gud och inte tömma ut min mor på hennes resurser. Jag vill leva efter de mått som förökar allt det goda så att jag är med och fyller upp förråden åt mina barnbarn så att de också har allt vad de behöver i framtiden.


När jag var barn var mitt hjärta inriktat på att ge mina egna tilltänkta barn de bästa förutsättningar jag kunde. En snäll pappa och ett tryggt gott hem.

Nu när jag är vuxen är mitt hjärta inriktat på de framtida barn som jag personligen inte kommer att uppfostra. Jag vill ge också dem de bästa förutsättningar jag kan. Jag vill ge dem en kärleksfull Gud och en frisk Moder Jord. En tro att vila i och en trygg Jord med näringsrik mat och dryck. Jag vill vara ett exempel på en hållbar livsstil.


Kram,

Marie Ek Lipanovska logga

bottom of page