top of page

VECKANS TAVLA - Vägen, sanningen och livet

Det är så många berättelser i denna min tavla när jag stannar upp inför den. Precis när mörkret tycks breda ut sig som allra mest då angriper ljuset det från båda sidor. Gud och människan är en enad front. Guds ljus inom människan sträcker sig som strålar in i det kaos som mörkret består av. Jesus står som en pelare mellan himmel och jord. Ljuset som kommer från en tillvaro bortom vår verklighet utplånar allt som inte är av Gud. Det ljuset består av Guds villkorslösa kärlek för sin Skapelse. I det väntar oss en annan tillvaro, en vi inte ens kan föreställa oss.


Vägen, sanningen och livet en tavla av Marie Ek Lipanovska

Det är när natten är som mörkast som ljuset bryter fram. Ett ljus som lyser upp vår väg. Ett ljus som visar oss sanningen. Ett ljus som kommer med liv och står på livets sida.

Vi kan vandra vägen redan här och nu. Vi kan välja sanningen för den kommer med befrielse. Vi kan välja livet. Allt detta finner jag i Jesus. Därför vill jag vandra i hans fotspår.

Jesus,


Jag går dit du gått före mig.

In i en kärleksfull värld, Guds egen verklighet.

Såsom havet vek undan inför Moses stav och ett helt folk befriades ur slaveriet, så bereder du väg för dem som tror att du är vägen, sanningen och livet.

Du för oss ut ur vår tids fångenskap: konsumtionen, stressen, rädslan och oron. Allt det som växer fram i människan när hon vänder sig bort från Guds kärlek.

Du leder oss till en fredad och fridlyst plats, till enhet och gemenskap med varandra.Vägen, sanningen och livet en tavla av Marie Ek Lipanovska

VÄGEN, SANNINGEN OCH LIVET

Kollektion: Liv

80 x 40 x 2 cm

Akryl på canvas

Pris: 6500 kr

Art of the week pris: 5000 kr


Veckans tavla 28 mars - 3 april

Levereras gratis inom Malmö

Kontakta mig via mejl om du vill köpa den: marie.eklipanovska@gmail.com

9 visningar

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page