top of page

Återvinna min gamla identitet

Gnistrande regndroppar ligger kvar på de skira vita blombladen. Små paljetter liknar de. Den första lilla lila blomman visar sig på hänglobelian i balkonglådan. Jag ser att jag delvis misslyckats med färgmatchningen. Kan jag leva med det och låta blommorna stå kvar sida vid sida?


Jag drömde inatt om ett eget hus. Längtan ligger kvar i mig nu denna förmiddag. Den guppar runt i hjärtat som en flaskpost på öppet vatten. Kanske som en stilla bön på nådens hav. På väg mot Gud som lyssnar på en kosmisk strand någonstans.

Jag var alltid den i mina parrelationer som var den bästa förvaltaren av både det materiella och de mänskliga relationerna. Och min längtan tycktes levande. Den tog form, blev till hem, till familj, till vänskap, till ett gemensamt liv. Jag var också alltid den som de andra tankade kraft, tro och kärlek hos. Det blev min identitet.


Jag skulle vilja ta med mig den identiteten och ge den ett nytt liv. Alternativet är att förkasta den jag alltid varit. Jag föredrar att återvinna.

Min längtan tycks ännu vara levande och livgivande. Sötnosen, min konst och alla texter är ett synligt bevis för det. En sådan längtan behöver ett eget hem. En plats där Guds frid och kärlek omsluter den längtan och allt vackert som kommer ur den. Kanske allting inte matchar varandra perfekt, men det skär sig inte.


Sötnosen har redan sitt eget rum. Just nu inreder jag Själaglads. Tavlorna jag målar bär mitt gamla företagsnamn och eftersom konsten tar allt större plats vill jag ge henne utrymme att vara allt hon är, utan att behöva trängas med mina ord. Sötnosen och Själaglad är som blommor som växt ur balkonglådan och behöver egna krukor. Deras behov av varsitt eget rum är lika relevant som mitt behov av ett eget fysiskt hem. Min inre verklighet skiljer sig inte längre från min yttre. Vad du ser och vad du får i mötet med mig, är den jag är och det jag bär inom mig.


Frid ber jag om nu när pingsten är på väg. Guds frid rakt in i alla delar av mitt liv. Den frid som inte finns i världen. En frid som ingen människa eller några omständigheter kan rubba fler gånger. En frid som bär frukt i form av ett fridfullt hem, en fridfull tillvaro, där jag vilar i frid medan jag arbetar och det genererar ett fridfullt välstånd som omsluter allt jag är och gör.


Jesus sade:

Men Hjälparen, den heliga anden som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt som jag har sagt er. Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.

(Johannesevangeliet 14:26-27)

 

PÅ GÅNG HOS MIG!


SÖTNOSEN

Varje fredag bjuder jag på en ny sida i Sötnosens framtida bok "Sötnosen och Anden läser Psaltaren". Denna kan du läsa på Sötbloggen på hennes hemsida www.sotnosen.se. Den finns även på hennes Instagram @sotnosen.se och hennes Facebook @sotnosen.se


SJÄLAGLAD Nu på fredag byter jag ut tavlorna i min utställning i Strandkyrkan. Den jordnära kollektionen "Kärt barn har många namn" ersätts av en färgsprakande kollektion. Från om med söndag kan du komma och se på mina senaste tavlor. Jag arbetar på att få Själaglads nya hemsida klar tills dess. www.sjalaglad.nu


Det innebär att denna hemsida med bloggen kommer att fokusera på texter, böcker och coaching. Men naturligtvis länkar jag till både Sötnosen och Själaglad härifrån.


Kram,

Marie

15 visningar

Σχόλια

Βαθμολογήθηκε με 0 από 5 αστέρια.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

Προσθέστε μια βαθμολογία
bottom of page