top of page

Jag undrar vad Han vill

En Gud som identifierar sig med mig som människa och kvinna. En Gud som ser upp till mig, inte ner på mig. En Gud som kommer till mig för att Han vet att jag inte kan ta mig till Honom. Sådan är min Gud.Jesus i snickarbyxor, illustration av Marie Ek Lipanovska


Jag undrar vad Han vill?


Han kommer gående mot mig iklädd en ren vit t-shirt, snickarbyxor och vita sneakers. Sist jag såg Honom i snickarbyxor var i januari 2010. Då sade Han: "Idag ska vi bygga ramar. Du ska bygga din."


Jag förundras när jag tittar tillbaka på texterna i min bok tid att lyssna. Jesus är densamme, men jag har förändrats. Vi talar numera samma språk, då behövde Han tala till mig så att jag förmådde ta emot Honom och förstå. Bibeln blev den tolkningsnyckel som jag behövde för att förstå all den symbolik jag upplevde inom och utanför mig. Jag talar idag Andens språk.


Då, 2010 ställde Jesus mig frågan "Vad är ditt motiv?". Idag förstår jag den frågan på djupet, inte på ytan såsom jag gjorde då. 2010 hade jag precis vaknat upp till min egen vilja, min djupa längtan och mina egna personliga behov, både de fysiska och de andliga. Jag behövde helt nya ramar, nya gränser och en ny struktur för mitt liv såg annorlunda ut mot tidigare. Jag hade genomgått en skilsmässa, startat eget företag och hade barnen varannan vecka. Det fanns nu rum för både mig och Gud.


"Glöm inte att jag önskar ingå i din bild", sade Han då. Idag har Jesus huvudrollen i mitt liv, då hade min himmelske pappa precis sänt Jesus till mig.


Vi har tillbringat mycket tid ihop under de år Jesus levt vid min sida. Jag känner Honom idag. Inte allt Han är, men mycket mer än förut. För vi har delat både glädje och sorg, medvind och motgångar, död och liv. Det är så vi lär känna varandra i livets alla växlingar.


Jag kan därför med 100 % säkerhet säga att att jag vet vad Han vill.

  1. Han vill älska dig villkorslöst.

  2. Han vill förlåta dig och visa dig vägen till försoning.

  3. Han vill ge dig allt det du verkligen behöver.


Frågorna han ställde till mig ställer Han också till dig:

Vad är ditt motiv?

Vilka ramar behöver du?

Ingår Jesus i den bild du har av ditt liv?


Kram,


Marie Ek Lipanovska namn
41 visningar

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page