top of page

Möt Jesus i konsten

Emmanuel/Immanuel är ett av Jesu många namn i Bibeln. Det betyder "Gud med oss". I min konstkollektion "KÄRT BARN har många namn" har jag försökt fånga några av dessa Jesu namn som är som titlar, en beskrivning av vem Jesus är.


Jag heter Eva Marie. Eva kommer från hebreiskan och betyder levande/liv. Mariam har arameiskt ursprung och kan betyda morsk eller trotsig. Jag tänker att mina namn är en bra beskrivning av mig som person. Och jag anar att mina namn är det ankare i mig som Gud sänkte ner redan vid dopet. En dag uppenbarade han sig för mig och började sedan långsamt dra mig till sig. Innan jag hann komma i sjönöd hade han gett mig en livboj, en frälsarkrans - Jesus. Jesus var den som bar mig den sista biten hem till Gud. Han var den livboj i vilken jag vilade när jag trampade vatten och inte längre hade någon fast mark under mina fötter.


Jag tycker om att skriva texter till mina tavlor. Några ord som pekar på symboliken i tavlan. Ett litet stöd för er andra så att ni inte bara ser till den vackra ytan, utan stannar upp och låter tavlan avslöja sig för er. Jag bjuder in er till ett möte med Jesus.


Poster Emmanuel, konst av Marie Ek Lipanovska


E M M A N U E L

(Joh 1:9-14)


Du är inte längre en Gud långt bort.

Den tid är över när vi reser ett tält

för att komma dig nära.

Du har stigit ut ur det fördolda.

Gjort en reva i tid och rum.

Klivit ned från din plats i höjden.

Ditt ord har blivit människa.

Du är Emmanuel.

Gud med oss.


TILL SALU!

80x40 cm

Akryl på canvas


Mer info på SJÄLAGLAD KONST:
4 visningar

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page