top of page

Ro ut på djupt vatten, säger Jesus

Jag trivs där, i ekan med Jesus. Omgivna av havet. Hans väderbitna ansikte som blickar ner i djupet.

Still sitter han i båten. Närvarande och fokuserad. Allt som finns är här och nu. Jag fylls av kärlek. Kärleken till honom. En kärlek som inte kommer utifrån. Den stiger upp ur mitt eget bråddjup.

Ro ut på djupt vatten. De orden uttalade Jesus en gång till Petrus. Så kallade han de första lärjungarna. Men jag är inte här för att lägga ut näten och fånga in fisk eller människor. Jag är här för det är här Jesus vet att jag finns. Jag är fångsten och han är fiskaren.


Står jag på stranden där du, Jesus, klev iland, sköljer ibland också världens oro och oljud in över mig.

Här i ekan finns bara du och jag. Din fridfulla närvaro. Din solbrända kropp. En stillhet och en djup ordlös kärlek strömmande ur dina varsamma händer, ditt mjuka leende och dina solbestänkta ögon. Din närvaro är inbjudande, inte tvingande. Rofylld och lugnande. Trygghet kommer du med. Ljusa tankar ger du mig.

De kluckande vågorna mot båten kunde lika gärna ha varit ett djupt skratt från din mun. Brisen som smeker undan mitt hår kunde ha varit din ömsinta hand. Solens varma strålar mot mitt ansikte kunde ha varit din blick.


Jesus, min Jesus, du är mättande för kropp och själ.

Jesus, min Jesus, ingen är som du.

Tack för att du ropar när jag obemärkt glider bort från dig.

Tack för att du kommer mig till mötes när jag ropar efter dig.


Dina svarta hårslingor dryper av nåd.

Som salta droppar från havet faller de över mig.

Dina mörka ögon är som en uppvärmd klippa. Jag sträcker ut mig naken och slumrar en stund i din eftermiddagssol.

Dina läppar vill jag kyssa. Smaka på din honungslena tystnad.

Till ditt hjärta vill jag lyssna.

Höra hela kosmos puls.


Han ror oss bort från den ensamma frånvaron.

Han ror oss bort från den hektiska tillvaron.

Han som är själva närvaron.
BEYOND THE SEA

60 x 60 x 4cm

Akryl på canvas

Pris: 6500 kr


SJÄLAGLAD KONSTbottom of page