top of page

SKÅDA JESUS - 2024, ett märkvärdigt år

Vid en första anblick ser 2024 inte så värst inbjudande ut. Jag blickar ut över det som ser ut som en stor snötäckt duk. Det finns inget direkt uppenbart som sticker ut, åtminstone inte om jag bara tittar mig snabbt och ointresserat omkring.

Jag måste skåda för att se. Ordet skåda hör inte till min vardagsvokabulär. Skåda Jesus, de orden minns jag kom till mig för flera år sedan när jag målade. Det var som om namnet JESUS stod där som versaler på en osynlig horisont och jag uppmanades att ta sikte på namnet och gå i den riktningen. På väggen hos en församlingsvän hänger en liten enkel tavla som skildrar just det ögonblicket i mitt liv med Gud.


Igår satt jag och skrev när just den vännen hörde av sig. Hon var sällskapssjuk. Jag föreslog att jag skulle titta över på en kopp kaffe en stund senare. Så blev det.

Tillgången till en almanacka som ligger uppslagen så att det oväntade kan komma på besök, så har jag levt i många år nu. Det är både en fröjd och en utmaning. Det är en frihet som få människor vet hur det är att leva i. En frihet som kan vara överväldigande för jag ska helt på egen hand forma min dag. Jag har ingen annan än mig själv att rapportera till. Ingen som säger till mig vad jag ska göra. Inga fasta arbetstider att förhålla mig till. Inga fasta arbetsuppgifter. Inte heller en fast inkomst eller några andra garantier.


När jag står kvar och skådar ut över det snötäckta landskapet som omger mig vet jag var jag ska fästa min blick för att se det som inte är synligt vid ett första hastigt ögonkast. För jag ser med mina ögon, men jag skådar med mitt hjärta och då framträder Guds verklighet. Den verklighet som finns inom allting. Ibland så djupt begraven att den inte går att ana. Ibland, under korta stunder, oftast när något brister, då lyser den igenom sprickorna i en människa eller vår mänskliga tillvaro.


Jag skådar de pyttesmå fotspåren i det vidsträckta snölandskapet. Jag vet vart de spåren leder. Jag vet vad som finns där framme där snöskorna står lutade mot en husvägg. Jag vet vem som finns därinne.

Avståndet mellan det som finns där borta och där jag är nu kommer sig av att jag sitter här och skriver till er alla. Jag kan inte vara både där och här samtidigt. När jag vill förmedla något till er befinner jag mig på en yttersta utpost av mig själv, utan att jag överger mitt djup och Guds verklighet som råder där i huset där snöskorna står utanför.


Vad som finns där i slutet av fotspåren är något mycket fint och värdefullt. Något jag sagt ja till att leva med och för. Därför lär 2024 bli ett märkvärdigt år för min del och det kommer utåt sett att se lite annorlunda ut i relationer till er andra.


Den frihet jag lever i kräver disciplin, annars rinner tiden mellan fingrarna och livet förlorar både mening och mål. Jag har i många år skapat olika dags-, vecko- och månadsrytmer som jag sedan hållit mig till. Så blir det också framöver, men de ska anpassas för att bära upp det ansvar jag nu tagit på mig.


2024 kommer till en början att se ut så här från mig till er:


  • Sötnosen fortsätter att tolka Psaltaren varje fredag. Detta gör jag på hennes Facebook, Instagram och Sötbloggen. Idag lade jag upp psalm 40. Det innebär att den första av de fem böcker som Psaltaren är indelad i kommer att vara klar nästa vecka. Andra boken startar med psalm 42. WOW! Vårt första delmål är inom räckhåll. (Totalt finns det 150 psaltarpsalmer.)

  • NYHET - Sötnosen mobilalmanacka! Den första dagen i varje månad bjuder Sötnosen på en bakgrundsbild till din mobil. Det blir istället för väggalmanackan hon gav bort i fjor. Nu får du ha varje månad som skärmbild till din mobil istället. På nyårsdagen, måndagen den 1 januari 2024, kan du ladda ner januari månad från Sötbloggen, hennes Facebook och Instagram (@sotnosen.se).

  • Sötnosen fortsätter att finnas som seriestripp i Bunkeflo Kyrkoblad som utkommer fyra gånger om året. Dessa serier delar jag på hennes Facebook och Instagram (@sotnosen.se) efter att församlingsbladet utkommit.

  • Sötnosen fortsätter att finnas som en serieruta i den amerikanska nättidningen On Purpose Woman Magazine som utkommer varannan månad. Också dessa illustrationer delar jag på Sötnosens hemsida och sociala medier efter att tidningen publicerats.

  • NY BOK 2024! Under 2024 utkommer en ny kristen barnbok som jag är med och illustrerar. Håll utkik!

  • NYHET - Veckans tavla! Varje torsdag kommer jag att lägga upp en utvald tavla på min Facebook, Linkedin och här på bloggen som säljs just den veckan till ett reducerat pris.

  • BLOGGEN Jag kommer att tillbringa mycket mindre tid på bloggen med er. Istället ska jag sitta där bortom fotspåren i snön och skriva.

  • SOCIALA MEDIER Jag kommer att besöka sociala medier för att berätta om Sötnosen och sälja tavlor, men inte för att umgås. Det är som att gå till en marknad för mig. Om torsdagarna i hopp om att få sålt en tavla. Om fredagarna för att bjuda på Sötnosen och de där extra dagarna när en tidning med Sötnosen har utkommit.

  • VITA KORSETS KAPELL Du är alltid varmt välkommen in till det lilla enkla och varma kapellet som är öppet dygnet runt på nätet. Just idag har jag lagt upp en nyskriven bön i Bönerummet. En bön om förvandling. www.healmylife.seGod fortsättning och Gott slut!


Kram,


9 visningar

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page