top of page

Visdom kvinnor emellan

Först människa.

Sedan kvinna.

Därefter hustru och mamma.

I den ordningen.


Det är ett videoklipp på Instagram, inspelat 1966 med Mary Taylor Moore där jag hör dessa ord. Och de landar i mig djupt. Visdom från en kvinna till en annan.


Just nu sitter jag som en skapande deltagare via zoom i Sacred Sanctuary Writing Space. Vi möts i tystnad varje kväll kl 19 under 30 dagar. Jag ser Andrea Hylens ansikte på skärmen uppe i hörnet. Det här tysta rummet skapades under Heal My Voice. Hundratals kvinnor har varit inne i det när hon ledde bokprojekten. Just nu sitter vi fyra stycken härinne och skapar olika projekt. Det är fint att mötas i tystnad. Jag har använt rummet till att skissa illustrationer till en bok jag är med och skapar. Jag har redigerat texterna som ska upp i Strandkyrkan tillsammans med mina tavlor i konstprojektet Guds kvinnor.


Först människa.

Sedan kvinna.

Därefter hustru och mamma.

I den ordningen.


Hon talar av erfarenhet, Mary Taylor Moore. Och jag delar hennes erfarenhet. Det är i den ordningen jag vill och behöver leva för att mitt liv ska vara hållbart. Jag har insett det genom att leva den ordningen utifrån och in. Nerifrån och upp. Först mamma och hustru. Sedan kvinna. Därefter människa.


Jag är framme vid en plats i mig själv som bäst symboliseras av ett halssmycke.


Någon gång 2009 eller 2010 coachade jag en underbar kvinna vid namn Maria. Under våra sessioner kom hon fram till att hon ville skapa silversmycken. Jag förstod att vi hade nått fram till något essentiellt i henne. Så för att visa att jag trodde på hennes längtan beställde jag ett smycke. En drömfångare bad jag henne tillverka. Men det var något annat hon kom med till mig. Hennes djup hade nämligen fångat mitt djup.


På denna bild från våren 2014 när jag precis har flyttat in på gården bär jag det. Fotot är taget av den duktiga fotografen Louise Weibull som var vår fotograf i Heal My Voice Sweden bokprojekt.


Så här ser det ut och jag använder mitt halssmycke som logga till den nya communityn jag öppnar under september månad. Namnet är dock inte nytt. Det använde jag för många år sedan till en annan logga, ett öppet rött hjärta jag hade tecknat.


"Come on in and have a seat." När Andrea häromdagen uttalade de orden när hon "öppnade" upp rummet blev jag djupt berörd. Jag kände mig välkommen. Jag kände öppenheten hon bjuder på. Känslan av att verkligen ha en självklar plats där jag får lov att vara precis den människa, kvinna och mamma jag är. I den ordningen.


Jag är annars den människan. Kvinnan som bjuder in. Som öppnar mitt hem, mina digitala plattformar och mitt hjärta och sedan säger: "Varmt välkommen!Kom in och ta din plats."


Min själ är ett moderträd. Det förstod jag igår. När själen gör Guds vilja är jag ett moderträd. Frukten ser ni sedan flera år tillbaka. Sötnosen, tavlorna, hemmässorna, podden med min dotter, Youtubesamtalen om Jesus med Berth, samtalen med min vän Carina, mina blogginlägg och böcker. Skörden är stor. Obegripligt stor med tanke på att jag varit väldigt sjuk under många av dessa år.

Jag är ett moderträd. Ett sådant som står ute i naturen, inte på någon människas tomt. Därför kan vem som helst plocka min frukt och äta. Allt ovan är gratis att ta del av.


När vi står där, moderträdet och Jesus, min själ och Guds ande, sida vid sida, i ständig kontakt med varandra, då är jag närvarande i evighetens tid och rum.

Sedan ett par dagar betraktar vi båda den Sötnosen kallar för "min människa". Min människa simmar i Jesusbukten och dyker efter musslor i jakten på pärlor. Hon vandrar naken i sanden och tittar efter vackra runda stenar. Den nya människan är född. Hon som föds i ande och sanning.


Först människa.

Sedan kvinna.

Därefter hustru och mamma.

I den ordningen.


Min människa är ny.

Kvinnan kommer därför också att vara ny.

Som partner kommer jag att vara ny.

Också som mamma.


Jag ser det redan. Andra kommer också att se det med tiden.


Vår tysta timme är slut för ikväll.

Det är fint att mötas på detta stillsamma sätt.

De feminina rummen är fruktbara på ett alldeles speciellt sätt.

Jag ser fram emot att öppna Open Heart Community igen.


Varmt välkommen!

Stig in och slå dig ner.

Ta din plats.

Anmäl dig HÄR -->


Kram,

Marie


Ps!

Några tavlor ur mitt konstprojekt GUDS KVINNOR kommer inom kort att kunna ses i Strandkyrkan. Läs mer HÄR -->


Ps 2!

Sacred Sanctuary Writing Space ingår I Andrea Hylens online program The Incubator. Det startar officiellt den 1 oktober. Det tysta rummet är en bonus. Temat denna gång är: "Flip the Script: Consciously creating the future"

Är du intresserad så läs mer HÄR -->


Eller på Andrea's Facebook:


15 visningar

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page