top of page

Woman of God | Guds kvinna

Jag har tillbringat några timmar denna fredag på en mässa i fastetid ute på landet, hos syster Gerd på Christens gård. Nu låter jag allt sjunka in medan barnbarnen och deras moster äter Havrefras i andra rummet. Jag funderar över samtalet i bilen jag hade med vår präst Adam och hans predikan som jag lyssnade till. Men allra mest begrundar jag vad det är att vara en Guds kvinna, a Woman of God. För jag är inte längre ett barn utan en vuxen kvinna. Inte enbart Guds dotter utan Guds vuxna dotter, en Guds kvinna. Skillnaden handlar om mognad. Mognad i min relation till Gud. Mognad i min syn på mig själv som människa och mina medmänniskor.


Idag är jag också veckans medlem i strålkastarljuset hos On Purpose Woman Global Community. Det tycker jag känns väldigt fint. Längst ner i inlägget kan ni läsa den engelska texten.


On Purpose Woman Member Spotlight - Marie Ek Lipanovska


Jag har gått en något märklig väg känns det som. Först var jag som en Guds moder. Jag gav liv åt min tro och även åt andras, samtidigt som jag gav liv åt ett nytt sätt att arbeta genom att starta eget företag. Mitt uppdrag var då att se till de andliga barnens behov och försöka möta upp dem. Jag låg ofta ett steg före och såg vart deras utveckling var på väg. Så kunde jag skapa olika tjänster och rum för att tillgodose deras tillväxt i tro och själens helande.


Efter moderskapet kom barnaskapet. Det har varit en förvandlande resa som började med att jag insåg att jag inte bara är människa och barn åt mina föräldrar, jag är något mer. Jag är skapad till Guds avbild (alla människor är det)! Hur stort är inte det?

Men förvandlingen slutar inte där. Genom mitt dop är jag överlåten till Gud. Jag har en pappa i min himmelske far. Anden har utgjutits över mig och en välsignelse har uttalats över mig och mitt liv. Jag är alltså inte "bara" Guds avbild, jag är ett Guds barn. Det är stort. Det är obegripligt.

Det har tagit tid för mig att sjunka ner i dopets gåva. Det har varit svårt för mitt sinne att tro på detta, att Gud är min pappa, att över mitt liv vilar en egen välsignelse, att inom mig finns en person som ingenting har med mina föräldrar att göra, en person som endast Guds kärlek kan forma fram.

Men jag tror att min kropp har vetat det. För jag minns när jag som flicka steg ner i badkaret och sjönk ned i vattnet. Bara näsan var ovan ytan. Jag fann vila där i tystnaden. Ibland somnade jag i badkaret, så fridfullt var det. Och kanske var det kroppen som mindes tryggheten i moderlivet, men jag vågar tro att det också var kroppen som mindes det trygga livet i Guds andes dop.

Jag är skapad till Guds avbild. Jag är ett Guds barn. Men förvandlingen slutar inte där. Jag är Guds dotter. Att Gud kallar mig för sin dotter, inte bara sitt barn, ger mig arvsrätt.


Det är en resa. Vi föds alla som Guds avbilder även om ingen upplyser oss om det. Men vi väljer själv om vi ska säga ja till Gud. Om vi vill leva av, i, med och för Gud. Om vi överlåter vårt liv i Guds händer.


Först utvecklade sig moderskapet i Gud. Sedan lät jag mig förvandlas och växa upp som ett barn till Gud. Nu står jag inför Gud och kan säga att jag är en Guds dotter, en vuxen kvinna. Hela min kropp vet att det är så utan att jag kan definiera vad det innebär.


Mina uppdrag följer min egen andliga utveckling. De förändras, förädlas, förvandlas. Jag tror att uppdraget jag har som Guds kvinna är det som står i den engelska texten nedan: "Jag kan inte besegra allt hat, all girighet och alla orättvisor i världen, men jag sprida Guds kärlek, skönhet, frid och fred."


 

Marie Ek Lipanovska is our On Purpose Woman Global Community Member in the Spotlight for the week of February 12th. Please read all about Marie and show her some love.


About My Business: I can’t conquer all the hate, greed and injustice in the world, but I can spread God’s love, beauty and peace. I live in Malmoe, Sweden and I've been doing business with handmade creations since 1992. I have been a freelance writer since 1997 and a Spiritual Guide for 16 years. I work in Sweden and online. (Check out Marie’s beautiful illustration, Sötnosen, on page 50 of the Jan/Feb 2024 issue of On Purpose Woman Magazine.)


Ideal client: The one who desires a Graceful Living.

Why I started this business: When I was pregnant with my oldest daughter, I was inspired to start creating and selling my crafts. With the birth of my second daughter, I was drawn to write and got a job as a freelance writer at a local newspaper. And when I gave birth to my son, I became aware of my own childhood trauma and felt called to heal both my own and the generational trauma in my family. So my path birthed itself and it has unfolded along the way. I am a self-taught writer, illustrator and artist, but I am a trained coach and meditation teacher.


What I most love about what I do: Spending time with God.

A piece of professional advice that has worked for me: Be consistent

A piece of personal advice that has worked for me: Be You


About OPWGC: Women supporting women is a vital factor if we want to have a sustainable future on Mother Earth. Supporting each other as women is how we can easily be the change we want to see in the world. I find the women in the On Purpose Woman Global Community to be the supporters I need and great women to support.
Kram,


Marie Ek Lipanovskas namn

20 visningar

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page