top of page

Mitt liv bär Guds liv

Små pinnar faller med jämna mellanrum ner på bordet där jag sitter. Uppe under taket precis ovanför min upplysta hörna bygger en duva bo sedan igår. Jag tycker det verkar som om de mesta av boet faller ner på balkongen ovanför och en del hamnar sedan också här på uteplatsen. Men jag tar det som ett gott tecken, att en duva bygger bo rakt ovanför mitt huvud.


Under natten festade myggen på min vänstra kind. Jag är märkt med Orions bälte där nu. Jag vet sedan tidigare att de älskar att sörpla i sig mitt söta blod. Sätt dig vid min sida så slipper du bli biten. De kalasar mer än gärna på mig.

När jag idag såg en sponsrad annons på Facebook där de skrev att Skåne behövde blod såg jag det som en uppmaning att börja ge blod igen. Också till människor, inte bara mygg.


Idag har vi spelat in det första av tolv avsnitt i den nya serien Unfolding the Gift from God i Andrea Hylen's podd Carving a New Path. Livet talade vi om. Och vi kunde ha pratat i flera timmar för det finns så mycket att säga om det ämnet. Jag tycker att det blev ett fint program. Det är gott att samtala med Andrea.

Efter programmet gick jag en promenad med hundarna i det märkliga svenska sommarvädret. Sol och blåst. Varmt och kallt. För mycket kläder och för lite kläder. En vanding med två hundar som drar åt olika håll och går i helt olika takt.

Jag gick och tänkte på berättelsen som ligger till grund för denna nya serie vi nu spelar in. Historien jag skrev i antologin Sensual Voices: True Stories by Women Exploring Connection and Desire. Den text som heter just Unfolding the Gift from God.


Mina tankar gick till barnet, modern och kvinnan i mig. Barnet är en gåva till mina föräldrar. Modern är en gåva till barn och barnbarn. Kvinnan är en gåva till mig. "Jag vill njuta av mitt liv nu", sade hon under promenaden och jag kände vinden som smekte min kind och solen som värmde mitt ansikte. Jag förstod att hon talade om en djupare njutning, den som kommer med avslappning och vila, som öppnar mig för ett liv genomsyrat av kärlek. Den jag vet idag finns att finna i intimiteten.

Det var dock inte det jag talade om i programmet, där talade jag om livet jag fick i gåva av mina föräldrar och om Guds liv som är nedlagt i mig. Men allt hänger samman. Och det arv jag vill lämna efter mig, som jag berättar om i podden, är beroende av att kvinnan i mig får njuta av sitt liv.


Intimitet öppnar både min kropp och själ för Guds kärlek att flöda mellan mig och den andre människan. Det kan vara i en nära vänskap, i ett djupt och förtroligt samtal eller när jag älskar med en man. Intimitet är vägen för den som vill älska och älskas av mig. Jag vill inte och ska inte förändra det. För denna naturliga självklara intimitet som jag har, är också den intimitet som för mig så nära Gud att jag ibland uppgår i honom en stund. Och det är samma intimitet som låter mig komma nära naturen och ta del av hennes kärlek och visdom.


De intima stunderna gör att jag slappnar av och blir djupt mottaglig för Gud. De intima stunderna öppnar mig också för den andre. Jag ser då djupare, den verkliga personen bakom allt det vi människor döljer, och med det följer alltid en starkare ömhet och kärlek för människan. Det går inte annat än att älska Gud i den andre. Det kommer av sig själv helt naturligt.

Men Gud i en annan människa visar sig sällan som stor och stark har jag insett. Gud visar sig som ett barn. Ofta lite skyggt och avvaktande. Alltid sårbart. När jag ser ett sådant Guds barn i den andre brukar en våg av moderlig kärlek skölja över mig. Den kärlek som vill beskydda det där fina jag ser. Som vill ta barnet under sina vingar. Som vill ge det en fristad och en plats att växa upp där den är trygg.


Jag har fått ett liv i gåva och jag har varit nära att mista det några gånger. Men det är i de svåraste stunderna när jag varit i närkontakt med döden som jag kommit att inse att mitt liv bär Guds liv. Den insikten är förvandlande. Den förändrar allt.


Ju mer intimitet jag tillåter mig själv att leva i, desto mer kan jag njuta av mitt liv. Ju mer jag njuter av mitt liv som kvinna, desto mer slappnar jag av. När jag är avslappnad öppnar sig de stora djupen i mig och jag kan ta emot stora mängder av Guds kärlek och genomsyras utav den. Guds kärlek är alltid till för att delas, så den stannar inte i mig, utan strömmar sedan vidare till min familj, vänner och de jag möter i mitt liv.


Nu är dagens program uppladdat på flera ställen. Här nedan kan du se det på Youtube eller lyssna på det på Spotify.

Episode 48 w/ Marie Ek Lipanovska: Unfolding the Gift of God - Life #1 of a 12 part series.


The conversation is Part 1 of a 12 part Series: Unfolding the Gift of God. We began with Life - Divine Life. Being alive means you are wanted and you matter. The conversation centered on love, legacy, and purpose.


Vill du hellre lyssna kan du göra det här:


Vill du ha andlig vägledning i sommar?

Genom meditation med andlig vägledning hjälper jag dig att lära känna dig själv på djupet. Jag inbjuder till ett möte med Jesus så att du kan utveckla en personlig vänskap till Gud.

Just nu erbjuder jag "privatlektioner", dvs enskild meditation med andlig vägledning för dig som vill att jag kommer hem till dig. Detta gäller under dagtid och om du bor i Malmö med omnejd.


Prislista hittar du under fliken MEDITATION.Kram,

Marie Ek Lipanovska logotype

16 visningar

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page